Home » Bewoners Edisonpark Vlissingen tegen komst 216 arbeidsmigranten
Vlissingen

Bewoners Edisonpark Vlissingen tegen komst 216 arbeidsmigranten

Omroep Zeeland, 25 november 2022 – Bewoners aan het Edisonpark in Vlissingen zijn tegen de komst van 216 arbeidsmigranten op een terrein aan de Energieweg. Het terrein is een van de twee locaties voor arbeidsmigranten, die het gemeenbestuur op het oog heeft.

“Wij zijn niet tegen arbeidsmigranten. Maar 216 op dit terrein zijn er gewoon te veel. We zouden ook tegen de komst van 216 studenten zijn, zelfs tegen de komst van 216 multimiljonairs.” Tonny Hoogesteeger, woordvoerder van een groep bewoners aan het Edisonpark in Vlissingen, sprak donderdagavond de leden van de raadscommissie Ruimte toe.

Verkeersveiligheid

Hoogesteeger-Penders wilde ook iets rechtzetten tegenover de raadscommissie: “B&W schrijven aan de raad dat ‘een aantal’ bewoners van het Edisonpark tegen is. Dat klopt niet, alle bewoners zijn tegen.”

De ontwikkelaar nam het eerder niet zo nauw met de wet.

Weinig vertrouwen

De bewoners van het Edisonpark hebben weinig vertrouwen in de ontwikkelaar van het plan, Uitzicht BV. “Die nam het eerder niet zo nauw met de wet. Hij liet al illegaal arbeidsmigranten op het terrein wonen”, aldus Hoogesteeger. Volgens wethouder Coen Bertijn zijn die door toedoen van de gemeente vertrokken.

Hoogesteeger wees ook nog op de aanwezigheid van tien containerwoningen op het terrein. Die staan er al maanden, terwijl de wethouder volgens haar gezegd heeft dat deze er maar vier weken zouden blijven staan. Daarnaast is er sprake van bodemverontreiniging op de locatie, voegde ze daaraan toe. “Er zitten zware metalen, PAK’s, fossiele olie en arseen in de grond. Dat is geen acuut probleem met de huidige bedrijfsactiviteiten. Maar dat wordt uiteraard anders als er woningen worden gebouwd” Ze vreest dat de toekomstige bewoners voor de saneringskosten moeten opdraaien. “Hierdoor is het realiseren van kwalitatief goede woonruimte tegen een scherpe prijs onmogelijk. Terwijl dit het hoofddoel van deze huisvesting is.”

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×