Home » Verbazing als Oost-Europeanen hun tent opslaan in bos bij dit dorp: ‘Wat is hier aan de hand?’
Informatief

Verbazing als Oost-Europeanen hun tent opslaan in bos bij dit dorp: ‘Wat is hier aan de hand?’

De Stentor, 15 mei 2024 – Plots zijn ze daar, in een bosje aan de rand van Luttelgeest: dakloze arbeidsmigranten. Buitenlandse werknemers zijn de drijvende krachten in akkerbouw, tuinbouw en distributiecentra. Maar ze worden in Flevoland ook zonder pardon letterlijk op straat gezet. ,,Het is een zorgwekkende trend.”

Verwijzing naar crisisopvang

Deze situatie is nieuw voor Luttelgeest. Maar Geerts’ partijgenoot Jos Bus weet door zijn contacten dat het vaker voorkomt in de polder. ,,Een keer in Ens en meerdere keren in Espel”, vult hij aan.

Ook Zeewolde en Lelystad zijn bekend met dakloze arbeidsmigranten, blijkt uit navraag van de Stentor. ,,Negen meldingen sinds 1 januari 2023, waarvan de meesten in het centrum werden aangetroffen”, vertelt Francisca Toes namens Zeewolde.

Exacte aantallen over dakloze arbeidsmigranten hebben de meeste gemeenten en politie niet. ,,Richting de winter krijgen we meer meldingen dan in de zomer”, meldt Rianca Huisman namens Noordoostpolder. Andere gemeenten verwijzen naar crisisopvangorganisaties, zoals het Leger des Heils in Lelystad en Almere.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×