Home » Buurtbewoonster centrum Boxtel: “Dorpskern onherkenbaar veranderd”
Ervaringsverhalen Liempde (Boxtel)

Buurtbewoonster centrum Boxtel: “Dorpskern onherkenbaar veranderd”

De verhouding is zoek

“Ik ben zeker geen voorstander van het uitbuiten van arbeidsmigranten, dat is triest genoeg een verdienmodel geworden. Onze Nederlandse mensen willen dit werk niet doen, dus door dit tekort, komen deze arbeidsmigranten in TE grote getale naar Nederland. En daar gaat het mis. De totale verhouding is zoek.”

Het aanzicht verloedert

“In een paar jaar tijd heb ik de dorpskern in Boxtel onherkenbaar zien veranderen. Ik voel mij er, zeker in de avond, minder veilig. Dat komt door hoofdzakelijk mannelijke lieden, die rijkelijk beschonken menen alles te kunnen roepen.
Maar ook overdag zitten ze met bier in een kinderspeeltuin. Het aanzicht verloedert. Deze mensen zoeken absoluut geen verbinding door bijvoorbeeld goedendag te zeggen (op een enkeling na die meestal alleen loopt).
Ik voel mij een vreemde in mijn dorp, wat ik in rap tempo zie achteruitgaan.”

Een stop op de grote stoom arbeidsmigranten

“Wat ik zou willen? Een betere integratie van de arbeidsmigranten, dat zij verplicht Nederlands spreken, en een Stop op de te grote stoom. Dat moet toch haalbaar zijn? En Vion zou zich in Polen kunnen vestigen, probleem opgelost!

Aldus Monique, uit Boxtel

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×