Home » Tweede Kamer wil onderzoek naar geweld tussen arbeidsmigranten
In de media Informatief

Tweede Kamer wil onderzoek naar geweld tussen arbeidsmigranten

RTL Nieuws 11 oktober 2023 – Het demissionaire kabinet moet onderzoek gaan doen naar geweldsincidenten tussen arbeidsmigranten. Dat wil een meerderheid van de Tweede Kamer na een motie van Kamerleden Romke de Jong en Anne-Marijke Podt (D66).

Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek dit voorjaar dat geweldsincidenten onder arbeidsmigranten in 2022 tot zeker vijf dodelijke slachtoffers hebben geleid. Dit jaar staat de teller op tenminste twee doden.

Topje van de ijsberg

Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. De incidenten zonder dodelijke afloop zitten ‘verstopt’ in de systemen van politie en justitie en zijn daar alleen met heel veel moeite uit te halen. Moeite die demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid eerder niet leek te willen doen.

Elk slachtoffer is er één te veel

De vijf incidenten met dodelijke afloop die het onder de loep nam lieten zien dat daders vaak onder invloed zijn van drank of drugs en dat psychische problemen een rol spelen. Het middelengebruik zou veroorzaakt kunnen worden door de werk- en woonomstandigheden

Naar het originele bericht

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×