Home » Omwonenden blijven tegen huisvesting van arbeiders in Vlissingen, terwijl werkgevers er elke dag om vragen
Vlissingen

Omwonenden blijven tegen huisvesting van arbeiders in Vlissingen, terwijl werkgevers er elke dag om vragen

PZC, , 11 januari 2023 – De bouw van het nieuwe justitieel complex en rechtbank, een tweede kerncentrale, een waterstoffabriek en nieuwe onderzeeboten door Damen. Je hebt er allemaal werknemers van buiten de regio voor nodig die je hier moet huisvesten.

Dat zei Lodewijk Lampert woensdagavond terwijl hij in het stadhuis van Vlissingen wees naar schetsen van containerwoningen die hij wil plaatsen op een terrein aan de Energieweg aan de rand van de stad.

Het zijn allemaal gigantische bouwprojecten die nog niet echt concreet zijn, maar die wel de komende jaren op Vlissingen en omgeving afkomen, aldus de ondernemer. Hij wil straks zorgen dat die werknemers van buiten ‘fatsoenlijk gehuisvest worden’. Onder andere 216 van hen in containerwoningen op het terrein aan de Energieweg in Vlissingen. Dat zien de bewoners van het aangrenzende Edisonpark echter helemaal niet zitten, zo maakten ze heel duidelijk aan wethouder Coen Bertijn.

De wethouder zei ook dat hij niet echt onder de indruk was van de argumenten van de bewoners. ,,Ik heb weinig goede argumenten gehoord.” Daar reageerde Tonny Hoogesteger namens de bewoners zeer gepikeerd op. Ze hield de wethouder voor dat draagvlak onder inwoners toch een belangrijk criterium hoort te zijn bij het realiseren van plannen. ,,Dat ontbreekt volkomen”, zei ze een wees op de borden met ‘0 % draagvlak op het Edisonpark’ die de bewoners demonstratief toonden.

Lees hier verder (origineel bericht)
×