Home » Steeds meer daklozen zoeken warmte van de LocHal op: ‘Als de opvang sluit, staan ze hier voor de deur’
Riel

Steeds meer daklozen zoeken warmte van de LocHal op: ‘Als de opvang sluit, staan ze hier voor de deur’

Brabants Dagblad, 30 september 2023 – Er zijn steeds meer daklozen in de binnenstad, in de LocHal merken ze het ook: daar is het fijn schuilen in de winter. Meestal gaat dat goed, soms mis. En nee, dat laatste betekent niet dat de bibliotheek dan maar ‘op slot’ moet. ,,Het is de huiskamer van de stad. Voor iedereen.”

Een verslaafde die zich opsluit in de toiletten van de LocHal om drugs te gebruiken. Twee daklozen die met elkaar op de vuist gaan tussen de bezoekers. Dat de politie in de altijd onrustigere wintermaanden – als daklozen er de warmte opzoeken – soms meerdere keren per dag op de stoep staat.

Toch zou Angélique de Kort, de manager LocHal vanuit de bibliotheek, het niet anders willen. Nu ja: ze zou uiteraard willen dat het rustiger was. Er zijn veel incidenten en het gaat er soms heftig aan toe, toch hoort het bij de publieke functie van de LocHal, vindt ze.

,,Het allerbelangrijkste is dat iedereen hier welkom is, óók als je geen vaste woon- of verblijfplaats hebt. En onze surveillanten zijn goed in staat om de sfeer en de veiligheid te garanderen, ik heb niet de indruk dat onze bezoekers zich onveilig voelen.”

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×