Home » Tilburgse straatarts: ‘Arbeidsmigrant mag onze pakjes sorteren, maar als-ie op straat belandt, is het ons probleem ineens niet meer’
In de media Riel

Tilburgse straatarts: ‘Arbeidsmigrant mag onze pakjes sorteren, maar als-ie op straat belandt, is het ons probleem ineens niet meer’

Brabants Dagblad 17 oktober 2023 – TILBURG – Het is de stellige overtuiging van Rob van Valderen, straatdokter in Tilburg, dat iedereen recht heeft op zorg. Maar de zorg voor zijn doelgroep van dak- en thuislozen ‘hapert aan alle kanten’. ,,Wij zien echt het afvalputje van ons systeem.”

Ons systeem. Het is een term die Van Valderen een paar keer zal laten vallen tijdens het gesprek. Hij doelt daarmee op het systeem van arbeidsmigratie. ,,Zolang arbeidsmigranten onze pakketjes sorteren, vinden we het allemaal prima, hebben we fijn op tijd ons pakketje binnen. Maar over het verhaal erachter denken niet veel mensen na. Maar dat verhaal hoort er óók bij.” En dat vertelt Van Valderen graag, in de hoop dat meer mensen zich gaan bekommeren om de groep arbeidsmigranten die het niet redt, en uiteindelijk om uiteenlopende redenen op straat belandt.

De vooruit­zich­ten in het thuisland zijn vaak niet veel beter dan hier op straat. Daarom blijven de meesten toch, ook als ze geen werk hebben.
Rob van Valderen, straatdokter in Tilburg

Naar het originele bericht

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×