Home » 180 migranten in beschermd landschapsgebied
Ervaringsverhalen

180 migranten in beschermd landschapsgebied

“Bij ons wonen 180 migranten in een beschermd landschapsgebied, onze ‘achtertuin’ waar we zeer zuinig op zijn. We hebben geknokt tot aan de Raad van State, maar het mocht niet baten. Gemeente Roosendaal rook geld en zat met illegale bebouwing op de locatie in zijn maag , dus het centrum kwam er gewoon”, zo bericht een buurtbewoner uit Nispen ons.

Het gaat om residentie Zonneland, in Nispen. Het gebouw ziet er van buiten best mooi uit. Dat is blijkbaar geen garantie dat het voor de omgeving ook prettig is. Het wooncomplex is sinds vier jaar bewoond.
De bewoner: “Nu hebben we te maken met toegenomen overlast, vuil, dronkenschap, drugshandel, agressie en ga zo maar door. De bewoners klagen zelf ook. Ze moeten een uur lopen om ergens boodschappen te kunnen doen. Er is niks te beleven in de buurt en dan verdienen ze ook nog ondermaats. De laatste man die ik sprak zei dat hij €500 per maand kreeg en daarvan alles moest betalen. Ondanks alle beloften vooraf, worden ze door het uitzendbureau nergens in ondersteund. Wie is hier nu uiteindelijk beter van geworden?”

De sfeer is ontegenzeggelijk veranderd

“De mensen vormen geen direct gevaar. Hooguit in het verkeer ivm alcohol gebruik. Maar de sfeer in de omgeving is ontegenzeggelijk veranderd sinds ze hier zijn. Het is niet langer het onbezorgde, ongerepte buitengebied.”

“Het lijkt erop dat de meeste van deze mensen geen respect hebben voor Nederlandse normen, waarden, cultuur, gebruiken enz. Ze komen om te werken, bier te drinken en gaan dan weer weg. Ze hebben geen enkele band, ook niet omdat ze zo geïsoleerd leven. Er zijn zeker uitzonderingen, die zich keurig gedragen. Maar dat zijn, inderdaad, uitzonderingen.”

Residentie Zonneland, Nispen
×