Home » Wilders loopt voortijdig weg van formatietafel na ‘stevig’ asielgesprek
Informatief

Wilders loopt voortijdig weg van formatietafel na ‘stevig’ asielgesprek

AD, 15 april 2024 – PVV-leider Geert Wilders is maandag eerder dan gepland van de formatietafel weggelopen. Hij vroeg om een schorsing om na te denken over de asielmaatregelen die voorliggen. ,,Ik ben klaar met alleen maar concessies doen.”

PVV-leider Geert Wilders heeft maandag aan de formatietafel om een schorsing gevraagd. Dat had vooral te maken met de onderhandelingen over asiel en migratie, zo melden de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf.

Flexibilisering van de arbeidsmarkt terugdraaien

Eerder op de dag spraken de onderhandelaars met migratie-experts Hein de Haas en Jan van de Beek.

Arbeidsmigratie kan aan banden worden gelegd, zegt De Haas, door de flexibilisering van de arbeidsmarkt terug te draaien. ,,Als je echt minder immigratie wil als politiek, dan zal je het minder makkelijk moeten maken om een wervingsbureau op te richten en tijdelijke contracten te stapelen.”

Veel banen zijn voor Nederlanders ‘onaantrekkelijk’ geworden, terwijl migranten dat werk wel willen doen omdat ze er meer geld mee kunnen verdienen. ,,Je kunt niet én een zeer welvarende economie met een hele flexibele arbeidsmarkt hebben én veel minder immigratie.” De politiek kan ‘niet de kool en de geit sparen’.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×