Home » Brand in loods waar vijftien arbeidsmigranten wonen, man raakt gewond
Informatief

Brand in loods waar vijftien arbeidsmigranten wonen, man raakt gewond

Omroep Brabant, 15 april 2024 – In een loods van een fruitteler aan de Berktweg in Haaren is maandagochtend brand uitgebroken. In de loods wonen vijftien arbeidsmigranten. Twee van hen hebben rook ingeademd. Een man heeft brandwonden opgelopen en wordt in het ziekenhuis behandeld. De loods kan grotendeels als verloren worden beschouwd.

In de loods zitten volgens de Veiligheidsregio appartementen voor seizoenarbeiders. De bewoners ontdekten het vuur daar rond half acht. Ze konden zelf op tijd naar buiten komen, maar twee van de bewoners raakten daarbij licht gewond. Een van hen ademde rook in en is door ambulancepersoneel behandeld. Een andere man liep brandwonden op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat de loods in het buitengebied staat, is het lastig om bij bluswater te komen. Daarom heeft de brandweer drie watertanks en het watertransport ingezet. Watertransport is een systeem waarmee de brandweer grote hoeveelheden water zelf kan vervoeren naar plekken waar het lastig is om aan bluswater te komen. Er zijn ook drie tankautospuiten en een hoogwerker ingezet om het vuur te bestrijden.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×