Home » Weer plan mislukt voor huisvesting arbeidsmigranten: complex bij Oost-Souburg van de baan
Vlissingen

Weer plan mislukt voor huisvesting arbeidsmigranten: complex bij Oost-Souburg van de baan

PZC, 19 april 2024 – Vlissingen – Charles Poppe en Lodewijk Lampert, ondernemers die 216 arbeidsmigranten willen huisvesten aan de Energieweg in Oost-Souburg, hebben de stekker getrokken uit hun plannen. Dat schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad.

In de brief stellen ze dat ze zich niet kunnen vinden in voorwaarden die gesteld worden aan een voorgestelde overeenkomst. Verder heeft een motie waarin een meerderheid van de gemeenteraad haar vertrouwen in de plannen opzegde, de ondernemers doen inzien dat er te weinig medestanders zijn om hun plannen uit te voeren. ‘We hebben dit besluit niet lichtvaardig genomen. We blijven ervan overtuigd dat het project ‘Uitzicht Souburg’ een substantiële en positieve bijdrage had kunnen leveren aan het woon-, leef-, en economisch klimaat in Vlissingen’.

Het plan om op het Edisonpark 216 arbeidsmigranten op te vangen, ligt er al sinds 2021. Omwonenden van het terrein aan de Energieweg, in de buurt van de Sloebrug, keerden zich al snel tegen die plannen omdat ze de plek niet geschikt vinden. Vanwege het extra verkeer, bodemverontreiniging en de uitstraling die het complex heeft op het hele park. In de loop der jaren maakten zij zich ook zorgen over wat ze op het terrein zagen gebeuren. Zo maakten zij melding van het feit dat op het terrein al mensen woonden in de wooncontainers die daar staan voor de handel.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×