Home » Opluchting over afketsen arbeidsmigrantencomplex Souburg, maar ook verbazing over ‘bijzondere gang van zaken’
Vlissingen

Opluchting over afketsen arbeidsmigrantencomplex Souburg, maar ook verbazing over ‘bijzondere gang van zaken’

PZC, 21 april 2024 – Tonny Hoogesteger, bewoonster van het Edisonpark in Vlissingen, is opgelucht dat het plan voor de bouw van een arbeidsmigrantencomplex voor 216 internationale medewerkers langs het kanaal bij Oost-Souburg niet doorgaat. Maar van blijdschap kan ze niet spreken. ,,Dit lijkt wel een slechte film. Er zijn alleen maar verliezers.”

De mededeling van de ondernemers achter Plan Uitzicht Souburg (PUS) aan de gemeenteraad dat ze de stekker uit het plan trekken kwam donderdagavond ook voor haar als een totale verrassing. In de brief schrijven Charles Poppe en Lodewijk Lampert dat ze zich niet kunnen vinden in voorwaarden die gesteld worden aan een voorgestelde overeenkomst. Verder heeft een motie waarin een meerderheid van de gemeenteraad haar vertrouwen in de plannen opzegde, de ondernemers doen inzien dat er te weinig medestanders zijn om het plan uit te voeren.

Het proces dat aan dit besluit vooraf ging en al zeker drie jaar duurt, kenmerkt zich volgens Hoogesteger door de bijzondere gang van zaken. ,,Wij als omwonenden zijn nauwelijks op de hoogte gehouden over de plannen. Wij hadden zorgen over bijvoorbeeld extra verkeer, bodemverontreiniging en illegale bewoning, maar de gemeente pakte op geen enkel moment de regie en liet het daardoor veel te ver komen. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als de ondernemers zich niet hadden teruggetrokken. Natuurlijk ben ik wel opgelucht door het besluit, maar van blijdschap kan ik niet spreken. Er zijn alleen maar verliezers.”

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×