Home » Voor de vierde keer felle brand in panden vader en zoon Vugts, toch hebben ze ‘alles perfect voor elkaar’
Informatief

Voor de vierde keer felle brand in panden vader en zoon Vugts, toch hebben ze ‘alles perfect voor elkaar’

Brabants Dagblad, 16 april 2024 – Bij maar liefst vier recente branden in Haaren duikt de naam Vugts op. Is dat nog toeval? Daar lijkt het niet op als je ziet hoe gevaarlijk de elektriciteitsdraden in het onderkomen voor arbeidsmigranten pal naast de woning van vader Wim aan elkaar gekoppeld zijn. Saillant: dat pand staat op naam van de provincie…

Maandag was de ravage groot toen een loods, waar vijftien arbeidsmigranten verbleven, in lichterlaaie stond. Voor het blussen waren een hoogwerker en een kettingzaag nodig. Daarmee zaagden de brandweerlieden verschillende gaten in het dak, die later met een kraan verder opengetrokken werden.

De arbeidsmigranten konden het pand, dat grenst aan het eerder in brand geraakte kassencomplex, net op tijd verlaten. Eén medewerker raakte echter zwaargewond en werd met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Elektrische draden over het rieten dak

Fietsers die hier langsrijden, zien meteen de wirwar van elektrische draden die over de hele gevel en zelfs het rieten dak lopen. Ook binnen in de voormalige varkensschuur is het beeld hetzelfde: diverse stekkerdozen zijn met elkaar verbonden. Elke elektricien zou waarschuwen dat dit het risico op kortsluiting of brand aanzienlijk verhoogt, aangezien het koppelen van verlengsnoeren voor extra warmteontwikkeling zorgt.

Opvallend is dat de provincie Noord-Brabant volgens het Kadaster sinds 2009 eigenaar is van dit pand. Dit is het resultaat van een overeenkomst met ondernemer Wim Vugts. Hij moest de stallen slopen en de grond vervolgens terugkopen van de provincie, om daarop een landgoed met vijf landhuizen te realiseren. Hij zag hier echter vanaf omdat hij de deal financieel niet aantrekkelijk vond. De provincie kon vandaag geen antwoord geven op vragen over de brandveiligheid in en rond de schuur.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×