Home » Volgend kabinet moet kiezen: genoeg werkenden of genoeg huizen
Informatief

Volgend kabinet moet kiezen: genoeg werkenden of genoeg huizen

RTL Nieuws, 24 november 2023 – Een volgend kabinet ontkomt niet aan moeilijke keuzes over de arbeids- én woningmarkt. Om onze economie de komende 10 jaar draaiende te houden, zijn een miljoen extra arbeidsmigranten nodig. Bovenop de naar schatting 800.000 die er al in Nederland zijn. Maar waar huisvest je deze mensen, wetende dat er al een wooncrisis is?

Grote problemen

Het zijn problemen die de komende jaren alleen maar groter dreigen te worden, blijkt uit een in juni van dit jaar gepubliceerd rapport van Denkwerk, een denktank die bij wil dragen aan ‘een welvarend, inclusief en vooruitstrevend Nederland’.

Welke migranten?

Wat gaat voor: handen of huizen? “Dat is een goede, maar ook heel ingewikkelde vraag”, zegt Frans Blom van Denkwerk. “We moeten zeker over aantallen nadenken maar ook over typologie: wie willen we dan hebben ? Welke opleiding, welke leeftijd, welke kennis van taal hebben de mensen, en in welke sectoren zouden ze kunnen werken? Dat laten we nu eigenlijk over aan de markt, in plaats van dat er door de politiek op gestuurd wordt.”

Lees hier verder (origineel bericht)
×