Home » Poolse arbeidsmigrant Jacek zet een buurt op stelten: ‘Drop your knife!’
Informatief

Poolse arbeidsmigrant Jacek zet een buurt op stelten: ‘Drop your knife!’

Brabants Dagblad, 26 november 2023 – Hij spoot een brandblusser leeg in huis, vernielde alles waar hij zijn handen op kon leggen en sprong vervolgens met een mes uit het raam. Jacek – een Poolse arbeidsmigrant – zette zaterdagavond een Enschedese woonbuurt op stelten. Buurman Haci hoopt dat dit de laatste keer was. „Ik wil gewoon een fatsoenlijk gezin naast ons.”

Huisgenoot Lukasz heeft ook zorgen vanwege Jacek, die net als hij op uitzendbasis voor Euro Planit werkt. Omdat dat bedrijf ook over hun huisvesting gaat, werden ze huisgenoten: aan de Hasselobrink in Enschede deelden ze met in totaal zes Polen een woning.

Huis opblazen?

Wanneer Lukasz probeert om Jacek te kalmeren, bedreigt die hem met een keukenmes. De huisgenoten zoeken telefonisch contact met de politie, maar die komt pas als even later ook buurman Haci Öztas belt, om 22.30 uur. „We hoorden hem als een kip zonder kop van voor naar achter door het huis rennen”, zegt Haci. „Ik woon hier met drie kinderen en mijn vrouw. Die waren in paniek.”

Het wisselhuis

Terwijl de man van Euro Planit binnen de schade opneemt, vertelt buurman Haci dat hij er wel klaar mee is. Hij heeft in de afgelopen maanden zoveel verschillende Poolse arbeidsmigranten naast hem gehad, dat hij de tel is kwijtgeraakt. „Het wisselt de hele tijd door.”

Lees hier verder (origineel bericht)

1 opmerking

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×