Home » ‘Vestig arbeidsmigranten op voormalige veerplein, vlakbij Vlissings station’
Vlissingen

‘Vestig arbeidsmigranten op voormalige veerplein, vlakbij Vlissings station’

PZC, 1 mei 2021 – Onderzoek of een plek op het voormalige veerplein een goede locatie voor huisvesting van honderden internationale werknemers kan zijn. Dat voorstel doen de raadsfracties van POV en CDA. 

De twee oppositiepartijen zijn het met burgemeester en wethouders eens dat duizenden arbeidsmigranten ‘fatsoenlijke huisvesting verdienen’. Dat ook in Vlissingen aan die behoefte moet worden tegemoet gekomen, snappen ze ook. Maar de drie locaties die nu in beeld zijn, hebben veel onrust veroorzaakt, waardoor elk draagvlak voor grootschalige wooncomplexen ontbreekt. Een pas op de plaats zou rust kunnen brengen en tijd bieden om aan een oplossing te werken, denken de twee partijen.

Tijdelijk of permanent

De termijn zorgt voor problemen vinden de oppositiepartijen. Want vijftien jaar wordt door burgemeester en wethouders aangemerkt als tijdelijk, terwijl de periode zo lang is dat ‘het feitelijk neerkomt op permanente vestiging’. Als de gemeenteraad eerst een besluit over de drie voorgenomen plaatsen neemt, kan eventueel worden overgegaan tot bestemmingsplanwijziging voor die locaties. Omwonenden hebben daardoor meer kans om bezwaren kenbaar te maken en voelen zich meer serieus genomen, betogen POV en CDA.

Keiharde garanties

Ook de grootste gemeenteraadsfractie, Partij Souburg-Ritthem constateert dat het ‘niet gelukt lijkt’ om draagvlak te creëren. De PSR stelt (nog) geen eisen, maar wil van het college onder meer weten hoe met belangen van inwoners wordt omgegaan. De grootste fractie vraagt om cijfers over de – door werkgevers aangegeven – woonbehoefte. Ook wil de partij weten of de inspraakmogelijkheden voor inwoners duidelijk zijn, of tegenstanders worden gehoord én wil ze ‘keiharde garanties’ dat de grootschalige wooncomplexen niet langer dan vijftien jaar blijven staan.   

Lees hier verder (origineel bericht)
×