Home » Extra uitstel voor vergunningaanvragen wooncomplexen voor arbeidsmigranten
Vlissingen

Extra uitstel voor vergunningaanvragen wooncomplexen voor arbeidsmigranten

PZC, 3 februari 20222 – Ontwikkelaars die wooncomplexen voor arbeidsmigranten in Vlissingen willen bouwen, moeten uiterlijk 1 juni dit jaar een aanvraag hebben ingediend.

Burgemeester en wethouders geven drie Initiatiefnemers voor huisvestingscomplexen voor internationale werknemers een laatste keer uitstel. De geïnteresseerden moesten in eerste instantie eind vorig jaar al een ‘ontvankelijke aanvraag’ voor de bouw van appartementencomplexen voor honderden arbeiders indienen. Het college heeft er begrip voor dat het uitwerken van plannen, mede door het laat bekend zijn van alle gemeentelijke voorwaarden, tot nu toe niet lukte. Tegelijkertijd blijft het ‘van groot belang dat er op korte termijn goede huisvesting voor (inter)nationale werknemers komt’.

Verzet omwonenden

Initiatiefnemers zijn er nog niet in geslaagd om omwonenden te overtuigen van nut en noodzaak van de bouw van appartementencomplexen in hun buurt. Het verzet tegen het grootse complex aan de Nieuwe Zuidbeekseweg, tegenover de wijk Lammerenburg, is het grootst. Ook tegen een locatie aan de Energieweg, onderaan de Sloeweg, bestaan bezwaren. Van omwonenden van Baskensburg-West is nog weinig vernomen, maar datzelfde geldt voor de huisvestingsplannen op die plek.

Lees hier verder (origineel bericht)
×