Home » ‘Omwonenden kunnen het best meepraten over opzet en inrichting wooncomplexen arbeidsmigranten’
Vlissingen

‘Omwonenden kunnen het best meepraten over opzet en inrichting wooncomplexen arbeidsmigranten’

PZC, 2 april 2021 – Meepraten over opzet en inrichting van wooncomplexen voor arbeidsmigranten in de gemeente Vlissingen is voor omwonenden sterk aan te raden. 

Het staat hen vrij om naar de rechter te stappen als ze na overleg met initiatiefnemers de komst van grote aantallen buitenlandse werknemers nog steeds niet zien zitten. Als ze gesprekken bij voorbaat afkappen en de rechter hun  bezwaren uiteindelijk afwijst, hebben ze totaal geen inbreng gehad over de aanleg en inrichting van een groot aantal tijdelijke appartementen en zijn ze waarschijnlijk verder van huis, waarschuwt Sem Stroosnijder.

De Vlissingse wethouder van onder meer wonen en huisvesting is met collega John de Jonge (ruimtelijke ordening) aangeschoven voor een digitaal gesprekje over de aanleg van drie grootschalige wooncomplexen in Vlissingen. Burgemeester en wethouders zouden omwonenden en raadsfracties hebben ‘overvallen’ met plannen voor woningen voor vele honderden internationale werknemers. Maar de wethouders bezweren dat ze niets anders doen dan eerder aangekondigd en door de gemeenteraad vastgesteld beleid uitvoeren.

Nog geen gelopen race

De Jonge en Stroosnijder benadrukken dat er nog niets vaststaat. Er zijn drie initiatiefnemers die  wooncomplexen op Nieuw Zuidbeek, Baskensburg en Oost-Souburg – voor 434, 350 en 216 bewoners – willen aanleggen. Maar of die er ooit komen, ligt aan de kwaliteit van de huisvesting en een groot aantal technische en juridische eisen waaraan die moet voldoen.

Lees hier verder (origineel bericht)
×