Home » Veel meer dakloze arbeidsmigranten dan gedacht: zeker 6000
Informatief

Veel meer dakloze arbeidsmigranten dan gedacht: zeker 6000

RTL Nieuws, 4 december 2023 – Arbeidsmigranten die uit de EU naar Nederland komen om te werken, zijn zeer kwetsbaar om op straat te belanden. Zodra ze hun baan kwijtraken, verliezen ze vaak ook snel hun woning. Uit een rondgang van RTL Nieuws blijkt dat het er zeker 6000 zijn, maar waarschijnlijk nog veel meer.

Een voorbeeld is de Hongaarse Bobby. Hij kwam al in 2018 naar Nederland en werkte in verschillende hotels, deed allerhande klussen via uitzendbureaus. Maar toen hij zijn werk kwijtraakte, ging het snel: “Je wordt gewoon op straat gezet”, zegt hij.

Minstens 6000 arbeidsmigranten dakloos

Bobby’s verhaal staat niet op zichzelf. Uit een rondgang van RTL Nieuws blijkt dat minstens 6000 arbeidsmigranten in Nederland op straat leven. Waarschijnlijk zijn het er in werkelijkheid nog veel meer, omdat er maar twee organisaties zijn die cijfers bijhouden: De Regenboog in Amsterdam en Barka in veertien andere steden.

Scheiding tussen bed en baan

Wat de situatie voor veel arbeidsmigranten zo precair maakt, is dat ze voor hun huisvesting vaak afhankelijk zijn van hun werkgever, legt maatschappelijk werker Michael uit: “Als je het een kwijt bent, ben je ook het ander kwijt.”

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×