Home » Arbeidsmigranten (Otto) moeten na 17 jaar bungalows op voormalig vakantiepark in Ommen verlaten
Informatief

Arbeidsmigranten (Otto) moeten na 17 jaar bungalows op voormalig vakantiepark in Ommen verlaten

De ruim tweehonderd arbeidsmigranten op ’t Reggehuus zijn vanaf 1 januari 2024 niet meer welkom nu de gemeente Ommen dreigt met dwangsommen van duizenden euro’s. Daardoor gaat de poort open voor een nieuwe uitbater die het voormalige vakantiepark weer in ere kan herstellen.

De Zwolse Lenferink Groep is sinds 2022 eigenaar van ’t Reggehuus en heeft vanaf de eerste minuut recreatieve plannen met het bungalowpark. De toeristische ambities van de Zwolse vastgoedgigant met het vakantiepark liepen direct vertraging op door het doorlopende contract van projectontwikkelaar Roosdom-Tijhuis – de vorige eigenaar van ‘t Reggehuus – met Otto Workforce. Dat bedrijf uit Venray brengt arbeidsmigranten onder op ’t Reggehuus.

Klachten

De gemeente trok de streep na talloze klachten over overlast uit de omgeving. Drank, drugs, hardrijders en wildplassende arbeidsmigranten zijn voor omwonenden van de Wolfskuil en de Hammerweg, aan de zuidkant van Ommen, een kwelling. Handhaving gebeurde slechts sporadisch, oordeelden betrokken bewoners, waarbij de gemeente Ommen een gebrek aan daadkracht werd verweten. Lange tijd werd met een gedoogbeleid vooral door de vingers gekeken als het ging om de deels illegale huisvesting.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×