Home » Steeds meer Oekraïense mannen komen naar Nederland om hier te werken: ze worden geholpen als vluchteling, maar zijn eigenlijk arbeidsmigrant
In de media

Steeds meer Oekraïense mannen komen naar Nederland om hier te werken: ze worden geholpen als vluchteling, maar zijn eigenlijk arbeidsmigrant

Een Vandaag, 31 januari 2024 – De landelijke opvanglocatie in Utrecht voor Oekraïense ontheemden ziet dat meer alleenreizende mannen naar Nederland komen. De meesten geven aan dat ze voor werk komen, in combinatie met gratis huisvesting en de goede omstandigheden hier.

De Oekraïeners die hier zijn voor werk, zijn eigenlijk arbeidsmigranten. Maar ze maken nu dus gebruik van de faciliteiten die voor Oekraïense vluchtelingen bedoelt zijn.

Werk als belangrijkste reden 

Bij aankomst in de Jaarbeurs worden nieuwkomers gevraagd naar hun beweegredenen om naar Nederland te komen. Daarbij gaven Oekraïeners tot voor kort aan vooral te komen vanwege hereniging met familie en vrienden die zich in Nederland bevinden, of voor het vinden van veiligheid of medische zorg.

De laatste maanden signaleren de medewerkers in de Jaarbeurs een kentering. Als belangrijkste reden om naar Nederland te komen wordt nu werk opgegeven, het zien van werkgelegenheidskansen en carrièremogelijkheden. Veiligheid is inmiddels gezakt naar plek 5.

Lees hier verder (origineel bericht)
×