Home » Raad Zundert kritisch over migrantenhotel: ‘Waarom 400 arbeidsmigranten, waarom niet minder?’
Zundert

Raad Zundert kritisch over migrantenhotel: ‘Waarom 400 arbeidsmigranten, waarom niet minder?’

BN De Stem, 7 maart 2024 – De mogelijke komst van een migrantenhotel voor vierhonderd arbeidskrachten roept in de Zundertse gemeenteraad veel vragen op. De voornaamste is waarom het er zoveel moeten zijn.

Hoewel er nog geen vergunningaanvraag ligt, is duidelijk dat projectontwikkelaar Sabes het voormalige klooster Wernhoutsburg wil verbouwen voor vierhonderd buitenlandse werknemers die daar via een uitzendorganisatie steeds tijdelijk komen wonen.

Dat aantal is door het Zundertse college van burgemeester en wethouders vorig jaar in de voorwaarden vastgelegd als maximum. Tot op heden gold de afspraak dat de gemeenteraad wordt ingeschakeld bij een aantal hoger dan vijftig.

Het steekt een aantal politieke partijen dat de initiatiefnemer voor zijn plan Wernhoutsburg de limiet van vierhonderd te horen kreeg, zonder dat de gemeenteraad werd geraadpleegd, zo bleek deze week tijdens de raadsvergadering. Verantwoordelijk wethouder Ralph Bogers (fractie Ondernemend Platteland) kreeg op zijn bord het verwijt ‘dat ons niks is gevraagd’ van Lokaal Perspectief, Dorpsbelangen, Onafhankelijke Partij Zundert en de VVD.

Lees hier verder (origineel bericht)
×