Home » Stekker uit gewraakt Wernhouts hotelplan voor 400 arbeidsmigranten
Zundert

Stekker uit gewraakt Wernhouts hotelplan voor 400 arbeidsmigranten

BN De Stem, 16 mei 2024 – Het door veel inwoners gewraakte idee voor de vestiging van 400 buitenlandse uitzendkrachten in het voormalige seminarie Wernhoutsberg gaat niet door. De Waalwijkse projectontwikkelaar Sabes ziet af van het plan.

,,Het gaat ons niet lukken om de vereiste investering rendabel te krijgen”, zegt Sabes-directeur en eigenaar Ted van den Besselaar. ,,Geld is op zich het probleem niet, maar het moet op termijn wel opbrengen.”

Oprecht misbaar van inwoners

Zijn gedachte aan 400 mensen – het maximum dat de gemeente eventueel zou toestaan – leidde tot protesten van 1100 bewoners van het naburige park Wernhoutsburg (voorheen Patersven, red.). Ook in het dorp Wernhout zelf bleek veel weerstand. En ook aan de andere kant van de grens klonk oprecht misbaar van inwoners uit Wuustwezel die zich benadeeld en gepasseerd voelden, zo bleek op een informatieavond met honderden bezoekers en uit diverse inspraakrondes in het raadhuis.

Daar, maar ook in de gemeenteraad, werd vrees geuit voor overlast, verkeersproblemen, oncontroleerbare zaken, waardevermindering van huizen én vroegen mensen zich af waarom Zundert zich een arbeidsmigrantenhotel op de nek haalde voor mensen die vooral elders in de regio zouden gaan werken.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×