Home » Migrantenhotel voor vierhonderd bewoners in voormalig klooster heeft nog hoop hobbels te nemen
Zundert

Migrantenhotel voor vierhonderd bewoners in voormalig klooster heeft nog hoop hobbels te nemen

BN De Stem, 5 maart 2024 – Een definitief plan voor een migrantenhotel voor vierhonderd bewoners in een voormalig Wernhouts seminarie laat voorlopig op zich wachten. ,,Dit project is te groot en belangrijk om het niet helemaal goed voor te bereiden.’’

Met het project Wernhoutsburg zijn volgens initiatiefnemer Ted van den Besselaar van Sabes Vastgoed de komende jaren tientallen miljoenen gemoeid, áls Van den Besselaar zijn plannen rond krijgt en de gemeenteraad Zundert medewerking verleent. Daarnaast hebben bezwaarmakers zich al op voorhand aangediend, onder meer uit de wijk aan de overkant met zo’n 1100 bewoners en aan de Vlaamse kant van de grens, een paar honderd meter verderop.

Zij vrezen niet alleen drukte van arbeidsmigranten die af en aan rijden, maar ook ‘ongewenste ontwikkelingen’ rondom een complex voor honderden mensen die er steeds tijdelijk verblijven. De landelijk opererende uitzendorganisatie E&A, waarmee Sabes samenwerkt, kondigde eerder op een informatieavond aan dat de vraag naar deze arbeiders groot is, zeker van bedrijven uit onder meer Etten-Leur, Breda en Roosendaal.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×