Home » Premier Schoof deelt grootste zorg van Nederlanders, in Almelo weten ze er alles van
Aadorp Informatief

Premier Schoof deelt grootste zorg van Nederlanders, in Almelo weten ze er alles van

Tubantia, 4 juli 2024 – Honderdduizenden gastarbeiders doen werk waar de gemiddelde Tukker zijn bed niet voor uit komt. Grote bedrijven verdienen er goed geld aan. De lasten zijn voor de omwonenden. Premier Dick Schoof wil het aanpakken. In Almelo komt een oplossing waar (bijna) niemand op zit te wachten.

Op de plek van het verlaten hoofdkantoor van schoonmaakbedrijf Asito komt een ‘migrantenhotel’ voor 600 mensen. Het staat voor een groter vraagstuk. Dat is topprioriteit bij minister-president Dick Schoof. Nederlanders maken zich grote zorgen over migratie. Het legt volgens een te grote druk op het land. Hij gaat er wat aan doen, zei hij in zijn eerste toespraak. Arbeidsmigratie is veruit het grootste deel.

Het nabijgelegen Aadorp ziet het ook niet zitten. Inwoner Bram Reinders noemt het een lageloneneconomie. Het zorgt voor mensonwaardige omstandigheden. Reinders ondersteunde oud-premier Mark Rutte bij vijftig handelsmissies.

Als niemand er wil werken, moet je die bedrijven niet willen, zegt hij. Het meeste geld vloeit weg. De werknemers wortelen niet. Hij is nu voorzitter van de landelijke stichting Bewonersbelangen Arbeidsmigratie en pleit in Den Haag voor ander beleid.

Lees hier verder (origineel bericht)
×