Home » Oudewater worstelt met arbeidsmigranten: ‘Incidenten worden ernstiger’
Informatief

Oudewater worstelt met arbeidsmigranten: ‘Incidenten worden ernstiger’

RTV Utrecht, 19 december 2023 – Oudewater moet de situatie van arbeidsmigranten op orde brengen, stelt een onderzoeksbureau. De gemeente kampt met overvolle huizen, overlast en incidenten. Volgens de onderzoeker moet Oudewater beleid maken en de samenwerking zoeken met andere gemeenten.

Inwoners van Oudewater merken dat hun stad is veranderd. Een deel van de bevolking voelt zich door onbekende talen en gewoonten van arbeidsmigranten soms onveilig. Verreweg de meesten arbeidsmigranten integreren niet, ook omdat voorzieningen om daarbij te helpen ontbreken.

Nu ontstaan situaties, zoals misstanden en overlast, waar de gemeente niet op is voorbereid. Er zijn al een aantal geweldsincidenten geweest in de stad. Dieptepunt was een steekpartij begin 2022 waarbij een dodelijk slachtoffer viel.

Redenen van overlast

De leefomstandigheden van arbeidsmigranten noemen de onderzoekers dan ook als belangrijkste reden achter de veroorzaakte overlast. Daarnaast zouden mensen die kort in Oudewater verblijven weinig aandacht voor hun omgeving hebben en daardoor overlast veroorzaken.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×