Home » Gebouw voor 350 internationale werknemers op Baskensburg moet volgend jaar september af zijn
Vlissingen

Gebouw voor 350 internationale werknemers op Baskensburg moet volgend jaar september af zijn

PZC, 3 mei 2024 – ,,Dit is goed voor Vlissingen”, zegt Sander van Buren van Delfaerde Comfort Studio’s over het gebouw dat zijn partners en hij ter hoogte van het voormalige sportpark in Baskensburg gaan neerzetten voor 350 internationale werknemers. Naar verwachting gaat het complex in september 2025 open.

Begin 2021 nodigde Vlissingen bedrijven uit om drie grote wooncomplexen voor 1000 internationale werknemers in te richten op drie verschillende plekken binnen de gemeente. Alleen het plan van nieuwkomer Delfaerde haalde de eindstreep. Van Buren: ,,Wij hebben ons vanaf het begin in onze doelgroep proberen te verplaatsen door ons af te vragen hoe wij zelf zouden willen verblijven in een nieuwe en onbekende omgeving. Dat betekende geen containerwoningen, maar een hoogwaardig complex met grotere kamers, een eigen keuken en badkamer en een goed bed.”

Daarnaast ging de ondernemer ook in gesprek met werkgevers over hun behoeftes en legde zijn oor te luisteren in de buurt. ,,Daar leefden wat zorgen over de veiligheid tijdens de bouw en het parkeren in de omgeving, verder viel het mee. We hebben daar meteen actie op ondernomen door met een verbindingsweg tussen de sporthal en binnenspeeltuin Ballorig bouwverkeer van het Baskensburgplein te weren. Ook hebben we extra grond gekocht van de gemeente om parkeren op eigen terrein mogelijk te maken. Zorgen over eventuele overlast konden we wegnemen door te garanderen dat er 24 uur per dag toezicht is en dat er altijd iemand bereikbaar is als er iets speelt.”

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×