Home » Onrust in Zandstraat over komst arbeidsmigranten op plek autokerkhof: ‘288 mensen, dat is gewoon te veel’
Sas van Gent

Onrust in Zandstraat over komst arbeidsmigranten op plek autokerkhof: ‘288 mensen, dat is gewoon te veel’

PZC, 30 maart 2023 – Zandstraat, een dorpje gelegen tussen Sas van Gent, Sluiskil en Philippine. Een vijf kilometer lange straat, een handvol zijstraten. Zo’n 350 mensen wonen er. De rust is er verstoord door de mogelijke komst van een kleine driehonderd arbeidsmigranten.

Aan de Sasse kant begint Zandstraat met het land van Roman Hemelsoet. Wie er regelmatig langsrijdt kent het punt. Oude auto’s staan er aan weerszijden in het gras. Het autokerkhof vormt sinds mensenheugenis de entree van Zandstraat. Hemelsoet verkocht zijn land aan een projectontwikkelaar die er woningen voor arbeidsmigranten wil neerzetten. Hij kreeg een goede prijs. ,,Het dorp maakt zich druk om niks”, denkt hij. Maar Zandstraat maakt zich wél druk. ‘No’, staat er op de affiches die tegen de bomen zijn geniet.

,,288 arbeidsmigranten om precies te zijn”, zegt Dennis Rijk, eigenaar van DHC Vastgoed in Goes. De vastgoedondernemer schat dat er in de gemeente Terneuzen zo’n vijfhonderd woningen zijn waar nu arbeidsmigranten wonen. Zowel ontwikkelaar Rijk als de gemeente Terneuzen zouden het liever anders zien. Liever uit de kernen. ,,Maar het is nu nog een plan. Er moet nog veel gebeuren: gesprekken met ambtenaren en een vergunning aanvragen. Zo’n traject duurt doorgaans erg lang.

Een kilometer verder begint de bebouwde kom van Zandstraat. In totaal telt de kern zo’n 350 inwoners.
Lees hier verder (origineel bericht)
×