Home » Vlissingen wil woningen voor duizend arbeidsmigranten bouwen
Vlissingen

Vlissingen wil woningen voor duizend arbeidsmigranten bouwen

Omroep Zeeland, 8 januari 2021 – De woningen komen langs de Energieweg in Oost-Souburg in de buurt van de Sloebrug waar nu vrachtwagens geparkeerd staan, op voormalig sportpark Baskensburg en op de hoek van de Bossenburghweg en de Jacoba van Beierenweg. Dat stuk grond heeft nu nog een agrarische bestemming.

Het gaat om een tijdelijke oplossing van maximaal 15 jaar, vertelt wethouder Sem Stroosnijder. “De huisvesting voor internationale werknemers is op dit moment niet goed geregeld. Ze zitten vaak met te veel mensen in kleine huizen en betalen daar ook nog eens een hoge huur voor. Dat is niet goed voor de werknemers en ook niet voor hun omgeving. Door nu grotere complexen aan te leggen, kunnen we kwalitatief betere huisvesting regelen voor een lagere prijs.”

Op de drie locaties komen verschillende type woningen. Op de voormalige atletiekbaan gaat het om een pand waarvan de buitenkant permanent is, maar de binnenkant aan te passen is, terwijl in Oost-Souburg containers komen te staan.

“Ze zien er alleen niet uit als containers”, aldus wethouder Sem Stroosnijder. “De buitenkant wordt aangepakt, waardoor ze er echt uitzien als volwaardige huizen.” In sommige appartementen komen eigen doucheruimtes of keukens. Anderen moeten die faciliteiten delen, maar ze hebben wel allemaal eigen kamers.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×