Home » Ook VVD tegen komst arbeidsmigranten Oost-Souburg na protest omwonenden
Vlissingen

Ook VVD tegen komst arbeidsmigranten Oost-Souburg na protest omwonenden

Omroep Zeeland, 12 januari 2023 – De VVD in Vlissingen dient een motie in tegen de huisvesting van 216 arbeidsmigranten aan de Energieweg in Oost-Souburg. Volgens de partij, die deel uitmaakt van het college van B&W, is het terrein ongeschikt hiervoor vanwege vervuilde grond. Ook vindt de partij dat het aantal migranten voor deze locatie te hoog is. De liberalen komen met hun motie na protesten van met name bewoners van het nabijgelegen Edisonpark.

VVD-fractievoorzitter Albert van der Giessen benadrukt dat zijn partij niets tegen arbeidsmigranten heeft. “Maar voor die locatie worden het er gewoon te veel. De buurtbewoners wijzen er terecht op dat door de komst van de arbeidsmigranten het autoverkeer zal toenemen op een plek die nu al gevaarlijk is voor met name fietsers en voetgangers. Daar komt nog bij dat de grond op de locatie zwaar vervuild is. Daar kun je zonder ingrijpende maatregelen geen arbeidsmigranten huisvesten. Ook niet tijdelijk, zoals het college van B&W wil.”

Vervuilde grond

Naar de toestand van de grond aan de Westelijke Bermweg, een oude vuilstortplaats, werd voor het laatst in 2003 onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat er verhoogde waarden van, onder andere, chroom werd gemeten. Naar asbest is toentertijd geen onderzoek gedaan. De gemeente laat via een woordvoerder weten dat er een laag schone grond over de stortplaats ligt en het terrein verhard is afgedekt. Omdat riolering en dergelijke worden aangelegd moet er een sleuf gegraven worden. De grond in de sleuf wordt onderzocht om te kijken of het werk met beschermingsmiddelen moet worden gedaan. Voor de tijdelijke bewoning is verder geen onderzoek nodig, volgens de gemeente.

Lees hier verder (origineel bericht)
×