Home » Motie tegen grote wooncomplexen voor arbeidsmigranten aan rand Vlissingen, nieuwe zoektocht naar geschikte locaties bepleit
Vlissingen

Motie tegen grote wooncomplexen voor arbeidsmigranten aan rand Vlissingen, nieuwe zoektocht naar geschikte locaties bepleit

PZC, 9 februari 2022 – Het gemeentebestuur moet afzien van grote wooncomplexen voor arbeidsmigranten op drie locaties aan de rand van Vlissingen, eisen zes oppositiepartijen.

POV, SGP, CDA, PvdA, VVD en Lijst Duijndam brengen donderdag 10 februari een motie in de gemeenteraad om te stoppen met initiatieven voor grote appartementengebouwen aan de Nieuwe Zuidbeekseweg, de Energieweg bij het Kanaal door Walcheren en bij het Baskensburgplein. Grootschalige complexen passen niet in die omgeving, er is geen draagvlak bij omwonenden en van ‘stedelijke verduurzaming’ is volgens de zes oppositiepartijen ook al geen sprake. B en W moeten daarom niet langer inzetten om grote gebouwen voor tijdelijke bewoners op die plekken te vestigen. Ze kunnen zich beter richten op onderzoek naar plekken waar makkelijk, eventueel tijdelijk, een variabel aantal huizen zijn neer te zetten.

Bouwen naar behoefte

De zes fracties die de motie indienen, willen dat de gemeente prefab-huizen bouwt op lege plekken in de stad. Ontwikkelaars bouwen tegenwoordig ook woningen in een paar maanden tijd. De huizen kunnen snel worden neergezet en eventueel net zo snel weer worden afgebroken. Door internationale werknemers, die binnen drie tot zes maanden weer verhuizen, in zulke woningen te huisvesten, kan Vlissingen snel inspelen op de behoefte. Onderzoek moet uitwijzen of er locaties in de gemeente zijn waar zulke ‘modulaire bouwwerken’  kunnen worden neergezet.

Tijdelijk is tamelijk lang

Plannen voor grootschalige complexen voor arbeidsmigranten zijn nu al drie keer uitgesteld, terwijl van begin af aan duidelijk is dat de ideeën niet door omwonenden worden omarmd, benadrukken de indieners van de motie. De grote appartementencomplexen zouden weliswaar slechts een tijdelijke vergunning krijgen, ‘maar vijftien jaar is voor veel bewoners niet echt tijdelijk’. Actievoerders – Collectief Groot Lammerenburg voorop- en tegenstanders uit de raad betwijfelen ook of eenmaal gebouwde appartementengebouwen weer verdwijnen na vijftien jaar.    

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×