Home » Bewoners Vlissings Edisonpark in actie tegen komst honderden arbeidsmigranten
Vlissingen

Bewoners Vlissings Edisonpark in actie tegen komst honderden arbeidsmigranten

PZC, 14 september 2022 – Bewoners van het Edisonpark roepen de hulp van Vlissingse raadsleden in om de komst van arbeidsmigranten naar een terrein aan de Energieweg te voorkomen.

De gemeente Vlissingen ziet af van grootschalige huisvesting van asielzoekers aan de Nieuwe Zuidbeekseweg, zo bleek vorige week tijdens een commissievergadering. De voorbereidingen voor huisvesting van 350 internationale werknemers op voormalige sportvelden in Baskensburg en van 216 arbeidsmigranten aan de doodlopende Energieweg (onder aan de Sloebrug aan de kant van Oost-Souburg) gaan wel door. Kandidaat-exploitanten voor die twee locaties hebben gegevens aangeleverd voor het verkrijgen van een exploitatie- en omgevingsvergunning. De gemeente beoordeelt de aangeleverde documenten binnenkort.

Draagvlak ontbreekt

Het verontrust bewoners van het Edisonpark dat de gemeente er alles aan lijkt te doen om de huisvestingsplannen door te laten gaan. Weliswaar zijn een aantal arbeidsmigranten die illegaal in woonunits woonden onlangs weer verdwenen, maar de voorbereidingen voor inrichting van de parkeerplaats van Poppe Trucks zijn niet gestaakt. Woordvoerster Tonny Hoogesteeger van de Edisonparkbewoners verklaart echter dat niet is voldaan aan voorwaarden als het in gesprek gaan met de buurt en het creëren van draagvlak.

De ontwikkelaars die ‘complexgewijze huisvesting’ willen realiseren op het vrachtwagenterrein hebben volgens Hoogesteeger nauwelijks contact met de buurt gezocht. Ze hoopt dat de meeste raadsleden meer oor hebben voor hun bezwaren.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×