Home » Buurtbewoners gaan los op plan voor arbeidsmigrantenhotel: ‘Stop hiermee’
Zundert

Buurtbewoners gaan los op plan voor arbeidsmigrantenhotel: ‘Stop hiermee’

Omroep Brabant, 29 november 2023 – De plannen om voormalig feestpaleis Jaiselings Royal Palace in Wernhout te veranderen in een hotel voor 400 arbeidsmigranten houden de gemoederen flink bezig. Dat bleek dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst waar meer dan 200 mensen uit de omgeving op af waren gekomen. Ze zijn bang voor overlast. Nadat de projectontwikkelaar de plannen had uitgelegd, werd de toon al snel scherp. “Stop met deze plannen, want er is hier nul draagvlak voor. Bouw hier liever huizen voor onze eigen inwoners”, zo klonk het gevolgd door applaus.

Een paar bewoners van het nabijgelegen huizenpark Wernhoutsburg, het voormalige vakantiepark Patersven, verwoorden hun zorgen: “Volgens mij is dit plan al lang in kannen en kruiken geregeld met de gemeente. En wat als de Polen straks terug naar huis gaan? komen hier dan asielzoekers? Of een verslavingskliniek?”

Ook het gegeven dat de arbeidsmigranten hier komen wonen, maar in Breda, Etten-Leur en Roosendaal werken, zorgt voor gemor. “Dus we hebben wel de lasten, maar niet de lusten”, klinkt het. “Op Patersven wonen nu ook al 400 Polen. Het worden er te veel”, zegt een ander.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×