Home » Middelvingers voor gemeente Dronten op avond over arbeidsmigrantenplan: ‘Een verdeel-en-heerstactiek’
Dronten

Middelvingers voor gemeente Dronten op avond over arbeidsmigrantenplan: ‘Een verdeel-en-heerstactiek’

AD, 19 maart 2024 – De verontwaardiging is groot, wanneer belangstellenden voor een inloopbijeenkomst over arbeidsmigranten dinsdagavond een nummertje krijgen en allemaal afzonderlijk met ambtenaren in gesprek mogen. Achter gesloten deuren, terwijl ze hadden verwacht voor een volle zaal informatie te krijgen. ,,Dit is achterkamertjespolitiek.”

Henk van Wilpe steekt een dubbele middelvinger op, als hem gevraagd wordt wat hij van de gang van zaken tijdens de door de gemeente Dronten ingelaste informatiebijeenkomst vindt. ,,Informatieavond? Zo kun je dit niet noemen. Dit noem ik ‘verdeel en heers’.” De boosheid van de FNV-man is groot. ,,Ik had hier verwacht meer van de plannen te horen. Maar nee, dit is gecontroleerd achter de deuren de boel een richting in duwen.”

Hij is beslist niet de enige die er zo over denkt, want de verontwaardiging in De Meerpaal is voelbaar. Daar wordt een inloopbijeenkomst over de mogelijke komst van meerdere arbeidsmigrantencomplexen in Dronten gehouden. De gemeentelijke insteek van de avond, in de uitnodiging vermeld: ‘het informeren van aanwezigen, het beantwoorden van vragen, en het verzamelen van vragen die wij in een later stadium beantwoorden’.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×