Home » Drontenaren niet te spreken over bijeenkomst van gemeente: ‘Ik ben boos en teleurgesteld’
Dronten

Drontenaren niet te spreken over bijeenkomst van gemeente: ‘Ik ben boos en teleurgesteld’

Omroep Flevoland, 20 maart 2024 – Inwoners van Dronten die naar de Meerpaal waren gekomen dinsdagavond om meer te horen over de huisvesting van arbeidsmigranten, waren niet te spreken over de aanpak van de bijeenkomst.

In plaats van een centrale vergadering waarbij iedereen kon horen wat de inbreng was, werden de belangstellenden in kleine groepjes naar een kamertje geleid waar ze vragen mochten stellen aan een ambtenaar.

De gemeente Dronten moet een inhaalslag maken als het gaat om de huisvesting van arbeidsmigranten. Op een aantal locaties wil de gemeente de komende jaren ruim duizend woonplekken laten bouwen.

Halfbakken antwoorden

Hetzelfde gevoel heeft Bram Burggraaf die als omwonende van een van de locaties naar de Meerpaal kwam: “We krijgen eigenlijk wat halfbakken antwoorden. We hebben het gevoel dat we niet geheel serieus worden genomen als direct betrokken en omwonenden.”

Voor de informatiebijeenkomst hadden zich ruim 50 personen gemeld. De gesprekken met de ambtenaren waren op de derde etage. Wie een nummertje had gekregen werd opgeroepen om te komen.

Verdeel en heerstechniek

Bram Burggraaf had er geen goed gevoel over en vermoedde kwade opzet: “De mensen worden in heel kleine groepjes geplaatst. Ze worden uit elkaar gespeeld. Er wordt hier verdeel en heerstactiek bedreven.

Graag wilden Kemperman en Burggraaf horen wat de arbeidsmigranten te wachten staat. Kemperman is bang dat ze worden opgehokt, omdat er toch niets anders voor ze is.

Burggraaf wil heel graag weten wat het gaat betekenen voor de omgeving van de huisvesting, maar zei daar onvoldoende antwoorden op te hebben gekregen.

Lees hier verder (origineel bericht)
×