Home » Man uit Tilburg verdacht van mensensmokkel
Informatief

Man uit Tilburg verdacht van mensensmokkel

Omroep Tilburg, 20 juni 2024 – De Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie gaat een strafrechtelijk onderzoek starten naar een man uit Tilburg. Hij wordt verdacht van mensensmokkel. Zijn administratie, telefoon, laptop en auto zijn in beslag genomen. De Opsporingsdienst kwam de man op het spoor na doorzoekingen in verschillende panden in Tilburg, Maastricht en Oss.

De Opsporingsdienst vermoedt dat de verdachte Moldavische mannen naar Nederland haalt om ze vervolgens te laten werken voor zijn klusbedrijf. Ze zouden vervolgens illegaal in Nederland verblijven en zonder werkvergunning werken.

Strafrechtelijk onderzoek

Het onderzoek startte drie jaar geleden. Toen werd al duidelijk dat er illegaal gewerkt werd door mensen die niet uit Nederland komen. Dat is verboden in Nederland en daarvoor kan de Arbeidsinspectie verschillende straffen uitdelen, zoals een forse boete.

Uiteindelijk bleek dat het kan gaan om een crimineel samenwerkingsverband. Er zouden consequent mensen naar Nederland gehaald worden om hier illegaal te werken. Dat is mensensmokkel en dat is strafbaar. Er is daarom een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Lees hier het originele bericht

Het bericht van de arbeidsinspectie
×