Home » Landsadvocaat om hulp gevraagd, Boxtel komt er niet uit met 400 arbeidsmigranten in Liempde
Informatief Liempde (Boxtel)

Landsadvocaat om hulp gevraagd, Boxtel komt er niet uit met 400 arbeidsmigranten in Liempde

BD poppen met hesjes Oude Rijksweg Liempde

Brabants Dagblad 27 september 2023 – LIEMPDE/BOXTEL – Het college van Boxtel heeft de hulp ingeschakeld van een landsadvocaat over de komst van vierhonderd arbeidsmigranten naar de Oude Rijksweg in Liempde. Die moet advies uitbrengen omdat het college er zelf niet uit komt. De definitieve beslissing over de huisvesting is uitgesteld naar uiterlijk 1 november.

60 omwonenden maakten bezwaar

Ruim zestig omwonenden van de locatie in het buitengebied van Liempde maakten bezwaar en stapten naar de bezwaarschriftencommissie. Die commissie oordeelde dat B en W beter hadden moeten kijken naar de gevolgen voor onder meer de leefkwaliteit en veiligheid voor de (direct) omwonenden in een kleine gemeenschap als Vrilkhoven. Het adviseerde het college het besluit om een huisvestingsvergunning te verlenen in te trekken en een nieuw besluit te nemen waarbij rekening wordt gehouden met de bezwaren.

Het volledige bericht: https://www.bd.nl/boxtel/landsadvocaat-om-hulp-gevraagd-boxtel-komt-er-niet-uit-met-400-arbeidsmigranten-in-liempde~a7ccc358/

×