Home » Komst 400 arbeidsmigranten ineens onzeker
In de media Informatief Liempde (Boxtel)

Komst 400 arbeidsmigranten ineens onzeker

Waarom lopen wij zo hard voor slachterij Vion?

21 september 2023 Brabants Dagblad – LIEMPDE – De huisvesting van vierhonderd arbeidsmigranten tegen de Liempdse buurtschap Vrilkhoven aan, is allerminst zeker. De meerderheid van de Boxtelse politiek vindt dat wethouder Van Alphen met een heel goed verhaal moet komen om de kritiek van de bezwarencommissie terzijde te leggen.

De tik op de vingers van de bezwaarschriftencommissie, ruim een maand geleden, werkt door bij de partijen in de gemeenteraad. De fracties zijn erg gevoelig voor het argument dat het college van B en W onvoldoende rekening gehouden heeft met de belangen van de ruim honderd omwonenden van Vrilkhoven, de buurtschap tegen de voormalige kippenhouderij aan de Oude Rijksweg waar vierhonderd arbeidsmigranten een plaats zouden moeten krijgen.

‘Het is geen logische plek’

Vertegenwoordigers van het CDA en de VVD waren deze week ook bij de gesprekken aanwezig. Roel de los Hoyos (CDA, twee zetels) twijfelt sowieso of grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten daadwerkelijk nodig is. ,,Uit de cijfers blijkt dat van de 400 arbeidsmigranten er 175 bij slachterij Vion werken. Waar gaan de andere werknemers dan heen? Is het probleem wel zo groot en waarom lopen wij zo hard voor Vion? Dat zouden wij wel willen weten.” De beoogde locatie aan de Oude Rijksweg ligt op nog geen drie kilometer van Vion op industrieterrein Ladonk.

Naar het originele bericht
×