Home » Boterstraat Oss bibbert en baalt van arbeidsmigranten: ‘Hij trok voor mijn neus zijn broek omlaag en poepte’
In de media

Boterstraat Oss bibbert en baalt van arbeidsmigranten: ‘Hij trok voor mijn neus zijn broek omlaag en poepte’

Brabants Dagblad 22 sept 2023 – OSS – ,,Er wordt zoals ze dat in Oss zeggen ‘gehoerd en gesnoerd’. Omwonenden die wij spraken wagen zich er ‘s avonds niet meer.” De SP luidt de noodklok over de overlast van arbeidsmigranten rond de Boterstraat in Oss.

Openbare dronkenschap, wildplassen, wildpoepen, overnachten op de bankjes en in de bosjes. Er is vaak ruzie en geschreeuw. Er wordt gedeald en er hangt een wiet-lucht. Vooral vrouwen voelen zich onveilig en lopen niet alleen door de parkjes. Zo luidt samenvatting van de overlast die door de SP is opgetekend in de Boterstraat en de Maasvallei.

De bewoners leggen bijna allemaal een link met de grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten aan de Raadhuislaan, een paar honderd meter verderop. Ze wonen aan de looproute naar de stad voor bewoners van het City Hotel en het voormalige Waterschapsgebouw. De overlast zou in ieder geval niet worden veroorzaakt door de asielzoekers en oorlogsvluchtelingen in het oude Belastingkantoor, zo wordt benadrukt.

Benny van Wieringen zegt niet bekend te zijn met de klachten die zijn gebundeld in het rapport van de SP. Hij is directeur van Lider Job, het uitzendbureau dat de kamers van het City Hotel huurt voor zijn werknemers. ,,Als dit al zo lang speelt, vind ik het jammer dat ik er nu pas van hoor. Wij denken graag mee over oplossingen. Laten we de koppen bij elkaar steken in plaats van alleen maar naar elkaar te wijzen.”

Naar het originele bericht

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×