Home » Kennis van zaken helpt je
Algemene tips

Kennis van zaken helpt je

Je voelt je als burger al snel machteloos als de (lokale) overheid een besluit neemt, of dreigt te nemen, wat direct invloed heeft op jouw persoonlijke leefomgeving. Soms is het onvermijdelijk om daartegen een juridische procedure op te starten. Maar je kan ook al wat andere dingen doen. Dit zijn de eerste stappen die je kunt zetten:

  1. Bouw kennis op
    Het is belangrijk om kennis te hebben van zoveel mogelijk relevante feiten met betrekking tot het genomen besluit. Op deze site gaat het over de impact van arbeidsmigratie, dus waarschijnlijk ervaar of verwacht je overlast van de (tijdelijke) huisvesting van arbeidsmigranten in jouw wijk. Zorg enerzijds dat je echt álles te weten komt van het te bestrijden besluit (check) en lees je anderzijds zo goed in in mogelijk over vergelijkbare situatie elders in het land.
  2. Abonneer je op de nieuwsbrief van deze website
    Op deze site publiceren we zoveel mogelijk relevante berichten die verschenen zijn over de impact van arbeidsmigratie.  Om het onze lezers extra gemakkelijk te maken versturen we elke zondagochtend een nieuwsbrief, met daarin de berichten van de voorafgaande week. Abonneren doe je hier (onderaan de pagina) en is helemaal gratis. Doe er je voordeel mee!
  3. Wetenschappelijke onderzoeken naar de gevolgen van arbeidsmigratie
    Er is al veel onderzoek gedaan naar arbeidsmigratie en de situatie van arbeidsmigranten. Vooral de situatie waarin arbeiders belanden die hier zogeheten ‘ongekwalificeerd werk’ komen verrichten. Ook diverse adviesorganen hebben onderzoeken en aanbevelingen geschreven. Dit is allemaal heel nuttige informatie om de situatie van de arbeidsmigranten in groter perspectief te plaatsen. Op deze pagina vind je de onderzoeken terug, ze zijn allemaal te downloaden.
  4. Sluit je aan bij de Stichting Bewonersbelangen Arbeidsmigratie
    Samen sta je sterker dan alleen, met die gedachte hebben we de Stichting Bewonersbelangen Arbeidsmigratie opgericht. Bewonersgroepen uit het hele land zijn verenigd om elkaar van informatie te voorzien, ervaringen te delen en nuttige tips uit te wisselen. Sluit je ook aan, het is gratis. Check.
  5. Probeer in gesprek te komen met gemeenteraadsleden
    Met alle voorgaande tips heb je voldoende kennis in huis om een goed inhoudelijk gesprek te voeren met de lokale beleidsmakers. Een goede communicatielijn met gemeenteraadsleden zal zeker helpen, vooral als jouw zorgen zijn gebaseerd op onderzoeken en ervaringen elders in het land. We merken dat gemeenteraadsleden soms zelf niet helemaal op de hoogte zijn van de laatste feiten, dus je kunt hen daar zeker mee helpen.

Veel succes!

×