Home » Grensoverschrijdend machtsmisbruik
Arbeidsmigranten Horst aan de Maas

Grensoverschrijdend machtsmisbruik

Ik sta hier namens onze buurt (Venloseweg/Horsterweg) omdat de meeste niet durven, niet durven omdat ze bang zijn een mes in de rug gestoken worden als ze zelf ook ooit nog iets willen. Maar ook omdat ze bang zijn hun emoties en woede door onmacht niet meer onder controle kunnen houden. Het is toch wel diep triest dat we op dit punt gekomen zijn…

Dat er hier zoals op meerdere plekken toch (in ieder geval voor ons) wel zeer duidelijk sprake is van grensoverschrijdend machtsmisbruik door een aantal van onze wethouders en helaas ook onze burgemeester..

Al minstens een jaar of 4 worden wij willens en wetens voorgelogen, voor dom gehouden, misbruikt en misleid door onze eigen gemeente die toch op de 1e plaats een zorgtaak heeft voor haar eigen inwoners en leefomgeving.

Om even jullie geheugen op te frissen 2 voorbeelden uit de inmiddels oneindige lijst…

De exploitatievergunning op Horsterweg 57abc en de manier waarop die door een handjeklap constructie tot stand is gekomen en waar wij zelfs met rug tegen de muur naar de “beheersplan infoavond” moesten komen anders konden we het daarna wel vergeten dan hadden wij nooit meer iets te zeggen!

De bestemming van Wijnen wat gewoon ffe aangepast wordt zodat het toch net wel weer kan wat eigenlijk niet kan…

We hebben meerdere keren heel duidelijk onze grens aangegeven maar daar wordt compleet overheen gewalst. Want ja, wie zijn wij nou helemaal?

Het machtsmisbruik omdat je een wethouder van de gemeente bent, of omdat je een zogenaamde grote ondernemer bent is ronduit schokkend. Er zijn naar mijn mening een aantal personen in deze zaal maar ook een aantal ondernemers wel heel erg in zichzelf gaan geloven.

Ik ga er even gemakshalve vanuit dat ook door jullie het nieuws en de landelijke politiek gevolgd wordt, dus dat jullie er van op de hoogte zijn dat er dingen MOETEN en GAAN veranderen als het gaat om malafide uitzensbureaus en hoe ondernemers omgaan met arbeidsmigranten. Vorige week nog weer zeer duidelijk weergegeven bij EenVandaag met als voorbeeld de vleesverwerkende industrie maar dit is natuurlijk precies hetzelfde in de agrarische sector, distributie en eigenlijk overal waar zogezegd laaggeschoold werk gedaan wordt.

Als jij als ondernemer mensen echt nodig hebt neem dan zelf je verantwoordelijkheid. Gaan deze veranderingen pijn doen? Ja, zeker weten maar net als bij bijvoorbeeld de energietransitie zal ik jullie met 20 jaar ervaring in leefstijl coaching vertellen; iedere verandering doet pijn maar daar zal je toch echt doorheen moeten als je echt wilt dat er iets veranderd.

Je moet jezelf als ondernemer toch ook al wel bedacht hebben dat dit soort praktijken echt niet meer kunnen, wanneer hebben die zichzelf voor het laatst eens recht in de ogen aangekeken?

Het is de hoogste tijd dat deze betreffende gemeentes, ondernemers en overheid die zo ontzettend in zichzelf is gaan geloven zichzelf eens bij de ballen pakt en keuzes durft te maken die het onmogelijk maken om op deze manier een schandalig verdienmodel te creëren over de rug van de arbeidsmigranten en niet te vergeten op de belasting van de leefomgeving en om te voorkomen dat de Nederlandse staat over tig jaar weer officieel openlijk zijn excuses aan kan gaan bieden voor het verleden.

Want dit heeft niks meer te maken met “ik heb die arbeidskrachten nodig om het werk te doen wat onze eigen volk niet wil doen”, dit is gewoon een ordinair vies, vieze manier om veel geld te verdienen over de rug van de arbeidsmigrant meestal door personen die de nek toch nooit vol genoeg krijgen.

Mocht het na deze uitleg nog niet duidelijk zijn, we benadrukken hier vanavond dat het grensoverschrijdend machtsmisbruik hier nu echt stopt!!!!

Dus hoe nu verder?

Raadsvergadering Horst aan de Maas 28-5-2024 (tijd 16:08): https://horstaandemaas.raadsinformatie.nl/vergadering/1154111

View on Facebook

×