Home » Geweldsexplosies in pittoreske straat drijven buren tot waanzin: ‘Er lag een bebloede hamer in de tuin’
Informatief

Geweldsexplosies in pittoreske straat drijven buren tot waanzin: ‘Er lag een bebloede hamer in de tuin’

AD, 3 juni 2024 – Drugsdealers voor de deur, afval op straat en massale vechtpartijen in en rondom drie huurpanden met arbeidsmigranten. Bewoners van een pittoreske straat in Ridderkerk krijgen het al jaren flink voor de kiezen. ,,Het was een geweldsexplosie die zijn weerga niet kende.”

De geboren en getogen Ridderkerker woont met vrouw en kind naast een geschakeld pand met drie adressen vol Oost-Europese arbeidsmigranten. ,,Vijf mannen per woning”, verzucht hij. ,,Dan hoef ik jou niet uit te leggen dat het soms uit de klauwen loopt. Er wordt gezopen, gesnoven, geschreeuwd en gevochten.”

Geen idee wie er wonen

Een buurtbewoner die niet bij naam genoemd wil worden, was in zijn thuis tijdens de geweldsexplosie. ,,Het schijnt dat een persoon van de trap is gegooid en daarna aangevallen. Ook lag er een bebloede hamer in de voortuin. Ik vraag me af of het slachtoffer nog wel leeft.” Wat de agressieve man in het pand deed en hoe het nu met de zwaargewonde buurman gaat, weet niemand in de straat. ,,Het verloop van bewoners is zo groot, dat wij geen idee hebben wie er in die huizen wonen”, zegt Robbe schouderophalend.

Lees hier verder (origineel bericht)
×