Home » Geertruidapolder vreest 435 nieuwe buren
Bergen op Zoom Informatief

Geertruidapolder vreest 435 nieuwe buren

Naar aanleiding van de samenwerking met 4 andere actiegroepen in het zuiden van het land, die allemaal strijden tegen geplande arbeidsmigrantenhuisvestingen, heeft Brabant Nieuws (Omroep Brabant) de wijk Geertruidapolder in Bergen op Zoom bezocht. De bewoners hier krijgen, als de gemeente zijn zin krijgt, een wooncomplex voor ruim 400 arbeidsmigranten in hun achtertuin.

Een kleine nuance van de conclusie van de verslaggever is op zijn plaats.
Want ja inderdaad, veel branches hebben een tekort aan goede werknemers. Maar nee, dat zijn niet perse de mensen die Covebo gaat aanwerven en aan de Havendijk gaat huisvesten. Dit is een belangrijk verschil.
Er is geen onderbouwing voor de ‘noodzakelijke’ 435 bedden, waar alleen Covebo-personeel zal worden gehuisvest. Er is vooraf niet in kaart gebracht waar de mensen momenteel wonen en werken, via welk uitzendbureau ze aan het werk zijn en evenmin is gegarandeerd dat de arbeidsmigranten uit de huidige huurhuizen worden verplaatst naar het wooncomplex. Het nieuwe complex is alléén beschikbaar is voor uitzendkrachten van de exploitant Covebo, tevens de werkgever van de huurders.
De 435 nieuwe huurders van het complex worden dus toegevoegd aan het reeds aanwezig aantal arbeidsmigranten in Bergen op Zoom. Dit doet de druk op allerlei voorzieningen alleen maar toenemen.
Bovendien is niet bekend in welke branches zij gaan werken. Onbekend of dit bedrijven zijn die echt geen ander personeel kunnen krijgen, of misschien juist graag deze werknemers inhuren omdat zij goedkoop zijn en gemakkelijk weer weg te sturen zijn.

Lees hier meer over de handel in uitzendkrachten.


Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×