Home » Twee van drie plannen voor arbeidsmigranten in Vlissingen mislukt; hoe nu verder?
Vlissingen

Twee van drie plannen voor arbeidsmigranten in Vlissingen mislukt; hoe nu verder?

PZC, 6 juni 2024 – Waar laat je al die duizenden internationale arbeiders die de komende jaren in Vlissingen komen werken? Om antwoord te krijgen op die vraag wil wethouder Coen Bertijn lessen trekken uit het feit dat twee van drie plannen voor een arbeidsmigrantencomplex in Vlissingen de eindstreep niet gehaald hebben.

Het vorige college was ambitieus. Vijf jaar geleden besloot het om bedrijven uit te nodigen om op drie plaatsen in de gemeente woonlocaties te bouwen voor duizend internationale arbeidskrachten voor een periode van vijftien jaar. Zo wilde het de groeiende overlast in panden in woonwijken tegengaan.

Waar laat je al die mensen? Wat de wethouder betreft worden lessen getrokken uit de evaluatie die in september wordt verwacht. Daarmee wil hij accenten verleggen en het beleid zo aanpassen dat internationale arbeidskrachten hier op goed onderdak kunnen rekenen en er ook voor Vlissingers ruimte blijft om hun stem te laten horen. ,,De grond is hier schaars. Dat betekent dat we nog beter moeten zoeken.”

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×