Home » Gaat opvang arbeidsmigranten in Moerdijk wel zo vlot als de wethouder zegt?
Informatief

Gaat opvang arbeidsmigranten in Moerdijk wel zo vlot als de wethouder zegt?

BN? De Stem 16 november 2023 – MOERDIJK – Sprak wethouder Danny Dingemans voor zijn beurt toen het bij het bezoek van koning Willem-Alexander aan Moerdijk ging over de huisvesting van arbeidsmigranten? De fractie Onafhankelijk Moerdijk wil opheldering.

De getallen laten aan duidelijkheid niets te wensen over. In Moerdijk werken ruim 4600 arbeidsmigranten. Daarvan slapen er binnen de gemeentegrenzen zo’n 1500, de rest pendelt vanuit buurgemeenten naar industrieterrein Moerdijk. Niet ideaal en daarom is de gemeente al een paar jaar naarstig op zoek naar grootschalige accommodaties. Vijf had de gemeente er op het oog. De drie die aan de meeste criteria voldoen, liggen in een straal van een paar kilometer rondom Moerdijk-dorp.

Geen groen licht van de raad

Wethouder Dingemans vergezelde de koning tijdens zijn bezoek aan DSV en het dorp, waar gesproken werd met vrijwilligers in de opvang van arbeidsmigranten, de dorpstafel en met buitenlandse werknemers. Tegenover de aanwezige pers deed de wethouder uitspraken over groen licht aan projectontwikkelaars voor de drie toekomstige accommodaties. Daarbij zou ook gezegd zijn dat de gevolgen voor dorp Moerdijk heel beperkt zijn.

Dat was tegen het zere been van in elk geval Joke Hagenbeuk, burgerraadslid van Onafhankelijk Moerdijk. ,,Hoe kan de wethouder al toezeggingen doen aan ontwikkelaars, terwijl de raad hier nog geen groen licht voor heeft gegeven? En waarom zegt de wethouder enerzijds dat de gevolgen beperkt zijn, en in een interview met Omroep Brabant dat huisvesten op grote locaties impact heeft op de omgeving?’’

Naar het originele bericht
×