Home » Dit vindt Lelystad van dorpje voor 2500 arbeidsmigranten: ‘Heel veel bedden, dat moet ik op me in laten werken’
Informatief

Dit vindt Lelystad van dorpje voor 2500 arbeidsmigranten: ‘Heel veel bedden, dat moet ik op me in laten werken’

De Stentor, 13 november 2023 – Is Lelystad klaar voor een dorpje met 2500 arbeidsmigranten naast het Van der Valk Hotel? Een soortgelijk, maar kleiner plan in het buitengebied roept weerstand op van omwonenden. Déze locatie lijkt beter in de smaak te vallen. ,,Er is een enorm huisvestingsprobleem en dit kan een mooie plek worden.”

Waarschuwing

In Lelystad zijn tientallen woningen opgekocht door huisjesmelkers, illegaal gesplitst en verhuurd aan arbeidsmigranten. Tot ergernis van de bewoners die klaagden over onder meer geluidsoverlast. De rust is deels teruggekeerd, al staan er nog auto’s met Poolse, Bulgaarse en Roemeense kentekens geparkeerd. Het laatste spandoek blijft hangen als waarschuwing, zei een actievoerder onlangs tegen de Stentor.

Het kan niet verbloemen dat Lelystad een probleem heeft op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten. Naast de – al dan niet tijdelijke – onrust in De Bastion is er een woningentekort voor deze groep. En dat dreigt veel groter te worden. De komende jaren wordt immers het ene na het andere distributiecentrum geopend in Lelystad, goed voor duizenden banen. En daarvoor zijn arbeidsmigranten nodig.

Bol.com

Alleen al de komst van Bol.com, Jysk en Bestseller naar bedrijventerrein Flevokust Haven levert, volgens schattingen van deze bedrijven zelf, tussen de 4000 en 4850 banen op. Ook aan de andere kant van de stad, op Lelystad Airport Businesspark, worden de komende jaren distributiecentra uit de grond gestampt.

Naar het originele bericht

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×