Home » Studenten weg, arbeidsmigranten ervoor terug: welk probleem lost Dronten nu eigenlijk op?
Dronten

Studenten weg, arbeidsmigranten ervoor terug: welk probleem lost Dronten nu eigenlijk op?

Omroep Flevoland, 14 maart 2024 – Miljoenen gaan er om in een vastgoeddeal in Dronten voor de huisvesting van arbeidsmigranten en om studenten uit woonhuizen te krijgen, maar welk probleem wordt er nu opgelost? En ontstaan er juist geen nieuwe problemen? Die vragen stellen omwonenden van twee toekomstige complexen voor arbeidsmigranten aan de Colijnweg en op bedrijventerrein Poort van Dronten.

De gemeente wil zo’n 80 studenten van de Aeres Hogeschool weg hebben uit hun huizen in Dronten-Noord, omdat ze overlast zouden veroorzaken. Op termijn moeten de huizen weer beschikbaar komen voor gezinnen. De verhuurder, een familiebedrijf uit Dronten, is daarover in gesprek met de gemeente.

De gemeente gunt de verhuurder vervolgens de mogelijkheid om op twee locaties huisvesting te bouwen voor in totaal 600 arbeidsmigranten. Ook krijgt de verhuurder het erfpacht van een stuk grond aan de Rendierweg.

Problemen hebben niks met elkaar te maken

Volgens omwonenden worden verschillende problemen waarmee de gemeente kampt op een hoop geschoven, terwijl ze niets met elkaar te maken zouden hebben. Ze vinden het vreemd dat studentenhuizen worden ingewisseld voor woningen voor tijdelijke arbeidsmigranten.

Op straat

De omwonenden zijn niet de enigen die zich zorgen maken over de plannen. Volgens Hogeschool Aeres en studentenvereniging USRA zijn er juist al jarenlang géén of nauwelijks overlastmeldingen. Bij de gemeente is bekend dat er vorig jaar 5 klachten zijn binnengekomen.

De studenten zijn bang dat ze door de deal op straat komen te staan. Daarnaast is er een groot tekort aan studentenwoningen in Dronten.

Lees hier verder (origineel bericht)
×