Home » Dromen van een beter leven maar eindigen op straat, gelukkig is er hulp
Informatief

Dromen van een beter leven maar eindigen op straat, gelukkig is er hulp

Omroep Brabant, 12 februari 2024 – Als een verkeersleider staat Czesław Zietek voor de poort van de liefdadigheidsvoedselbank Broodnodig, aan het Wilhelminapark in Tilburg. Een voor een laat hij dakloze arbeidsmigranten binnen, die in een lange rij op de stoep staan te wachten.

Verdrietige verhalen

Jaren terug werkte Zietek bij een distributiecentrum via uitzendbureau E&A. Bij een bedrijfsongeluk liep hij een knieblessure op. Kort daarna liep zijn contract af en zou hij ook zelf dakloos worden, maar gelukkig kreeg hij hulp van een advocaat. Hij kreeg een poos doorbetaald en regelde in de tussentijd een nieuw onderkomen.

Sinds een paar jaar werkt hij als vrijwilliger bij Broodnodig. “We ondersteunen mensen niet alleen met spullen en voedsel. Ook helpen we mensen hun cv op te stellen zodat ze een nieuwe baan kunnen vinden. Als iemand weer op zijn eigen benen kan staan, voelt dat ook voor ons als een overwinning. Er komen hier zoveel mensen met verdrietige verhalen. Niet iedereen kan zich even goed redden als hij of zij op straat belandt in een vreemd land. Dakloos zijn betekent dat alcohol, drugs en criminaliteit verleidelijk kunnen worden.”

Lees hier verder (origineel bericht)
×