Home » De Regt ruilt 13 studentenhuizen in om 600 arbeidsmigranten te mogen huisvesten
Dronten

De Regt ruilt 13 studentenhuizen in om 600 arbeidsmigranten te mogen huisvesten

De Drontenaar, 23 november 2023 – Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) kondigde vijf jaar geleden aan dat hij studentenhuizen aan De Morinel, Grutto en Oeverloper zou uitkopen. Vanmorgen maakte hij bekend dat het eindelijk is gelukt. Door een omvangrijke ruil met huiseigenaar De Regt worden 13 studentenwoningen in Dronten-noord weer gewone eengezinswoningen.

nwoners van Dronten-noord klagen al jaren over overlast van de vele studentenwoningen in de wijk. Om hen tegemoet te komen, beloofde Van Bergen in 2018 het aantal studenten terug te dringen.

Er volgden jarenlange onderhandelingen met De Regt, de grootste eigenaar van studentenhuizen. Dat heeft nu geresulteerd in een overeenkomst. De wethouder omschrijft dat resultaat als ‘een mijlpaal’.

3 vliegen in 1 klap

B en W denken drie vliegen in één klap te slaan: minder studentenhuizen in Dronten-noord, een oplossing voor het tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten én 13 extra huizen voor woningzoekenden.

Probleem is natuurlijk wel dat er straks minder woningen beschikbaar zijn voor studenten. “Daarvan zijn we ons bewust”, schrijven B en W. Voor een oplossing is de gemeente in gesprek met de Aeres Hogeschool. 

Lees hier verder (origineel bericht)
×