Home » Meer dan duizend arbeidsmigranten naar Colijnweg, Poort van Dronten en Kromme Rijn
Dronten

Meer dan duizend arbeidsmigranten naar Colijnweg, Poort van Dronten en Kromme Rijn

De Drontenaar, 23 november 2023 – B en W stellen drie locaties voor om arbeidsmigranten te huisvesten: 600 op de Poort van Dronten, 300 aan de Colijnweg en 150 aan de Kromme Rijn. Deze drie plekken zijn aangewezen zonder inspraak van de omgeving. 

Dronten kampt al jaren met een tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten. Áls er al eens een initiatief is, leidt dat steevast tot bezwaren van omwonenden.

Daarom gaf de gemeenteraad B&W een jaar geleden een opdracht: ga eens goed kijken naar mogelijkheden op bedrijventerreinen. Het resultaat van dat onderzoek is vandaag bekendgemaakt.

In één keer oplossen

Enkele jaren geleden bleek dat er in Dronten tot het jaar 2030 een tekort zou ontstaan van 1.035 huisvestingsplaatsen voor arbeidsmigranten. Er lopen momenteel procedures voor 300 nieuwe locaties. Met het huidige voorstel voor 1.050 plekken denken burgemeester en wethouders het probleem in één keer op te lossen.

B&W wezen de drie locaties zonder inspraak aan. Er móet iets gebeuren en er zijn nu eenmaal geen andere locaties beschikbaar, zo luidt de redenering. 

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×